Birleşik Kıbrıs Partisi, toplumun her ferdinin içinde yaşamak zorunda bırakıldığı düzenden şikayetçi ve rahatsız olduğunu savundu.

BKP Dışilişkiler Sekreteri Salih Sonüstün, Kıbrıslı Türklerin yaşadığı yıkımın önüne geçilmesinin yolunun Kıbrıs sorununun siyasi çözümünün bir an önce sağlanması olduğunu belirtti.

Sonüstün yazılı açıklamasında, “Bugün geldiğimiz noktada, statüko dediğimiz bu çürümüş sistemden memnun olan hiç kimse yoktur. Toplumun her kesimi yaşananlardan rahatsızdır ve şikayet etmektedir.  Eğitimden sağlığa, çiftçiden hayvancıya ve küçük esnafa kadar tüm kesimlerin ortak sıkıntıları vardır. Tüm kesimler iflas noktasına getirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Gelinen noktanın hükümetlerin yaptığı yanlışların sonucu olduğu görüşünü ifade eden Sonüstün, Ulusal Birlik Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi iktidarlarının Kıbrıslı Türklere büyük zarar verdiğini ileri sürdü.

Sonüstün, toplumun ne istediğini net bir şekilde ortaya koyması ve mücadele etmesi gerektiğini de kaydetti.

“Çözüm sağlansın diye sadece siyasi partiler ya da görüşmecilere sorumluluğu vermek yanlıştır” diyen Sonüstün, tek tek tüm bireylerin siyasilere üzerindeki baskıyı artırarak çözümü zorlaması gerektiğinin altını çizdi.