Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, “Türkiye dış politikasının uzlaşmacı bir tavra dönüşmesinin, Kıbrıs sorununun çözüm sürecine yansımasının önemli olduğunu” belirterek,  sorunun erken çözümü için Türkiye ve Kıbrıs Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin normalleşmesi gerektiğini kaydetti.

İzcan yazılı açıklamasında, Kuzey ve Güney Kıbrıs arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Tüm ülkeyi etkileyen yangın gibi bir doğal afet karşısında dahi resmi politika dışına çıkamadığımız, kriminal olayların çözülmesinde iş birliği yapamazken, erken federal çözümü sağlayabilmek çok da kolay olmayacaktır. Bu nedenle taraflar arasındaki ilişkiler bir an önce normalleştirilmeli, insani konular, doğal afet gibi ortak acılarda, kriminal olayların çözümünde birlikte çalışma alanları yaratılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Birleşik Kıbrıs Partisi’nin toplumlararası güveni sağlamanın yolunun resmi politikaların dışına çıkmak olduğuna inandığını belirten İzcan, liderleri bu konuda üstlerine düşeni yapmaya çağırdı.