BKP’den yapılan açıklamaya göre,  BKP heyeti,  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlıüğndaki HDP  heyeti ile resmi görüşme de gerçekleştirdi.

Ankara Litai Hotel’de gerçekleşen görüşmede, “Kıbrıs sorunu, Kürt sorunu, bölgede yaşanan son siyasi gelişmeler ve iki partinin ilişkilerinin geliştirilmesi” konuları değerlendirildi.

BKP ve HDP, görüşme çerçevesinde “Kıbrıs sorunu ve Kürt sorununa çözüm bulunması, Kıbrıs, Türkiye ve Ortadoğu’da demokrasi ve barışın sağlanması için birlikte çalışma ve partiler arası ilişkilerin geliştirilmesi” kararı aldı.

BKP heyeti, HDP ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından, çeşitli ülkelerden kongreye katılan siyasi partiler onuruna Latia Hotel’de düzenlenen akşam yemeğine de katıldı.

İZCAN KONUŞMA YAPTI

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, yemekte Kıbrıs sorunu, Türkiye ve bölgede yaşanan gelişmeler ile ilgili konuşma yaptı.

İzcan, “Türkiye’de yaşanan  çatışmaların bir an önce sonlandırılmasını ve müzakere sürecinin yeniden başlatılarak Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözülmesini” istediklerini vurguladı.

İzzet İzcan, BKP’nin, barış, demokrasi ve insan hakları talep eden Türkiye halklarının ve bu uğurda mücadele veren ilerici güçlerin yanında olduğunun altını çizdi.

“Türkiye halkları ve Kıbrıs halkının çıkarları ve geleceğinin ortak olduğunu, Türkiye’nin ve Türkiye halklarının demokratikleşmesi ve özgürleşmesinin Kıbrıs’ın da demokratikleşmesi ve özgürleşmesi demek olduğunu” kaydeden İzcan, halkların ortak düşmanının emperyalizm ve milliyetçilik olduğunu söyledi.

“BKP, Türkiye’nin bütünlüğü içerisinde, tüm kimliklerin eşit, özgür, temel insan haklarına sahip bir şekilde, kardeşçe ve barış içerisinde yaşamalarını desteklemektedir” diyen İzcan, ilerici güçlerin ve halkların en geniş güçbirliği ve ortak mücadeleyi yükselterek, savaşlara, diktatörlere ve emperyalizme karşı birleşmesi gerektiğini, bu çerçevede başta HDP olmak üzere tüm ilerici güçler ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.