Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan ve Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, 20–22 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek “Sol’un İkinci Akdeniz Konferansı”na katılmak için İstanbul’a gidiyor.

BKP’den yapılan yazılı açıklamaya göre Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan, Filistin, Mısır, Fas, Danimarka, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Lübnan ve Tunus gibi ülkelerden Sol Partilerin katılacağı konferansta; Filistin sorunu, Avrupa ve Arap dünyasının ilişkileri, enerji, kitlesel imha silahları, emperyalizme ve baskıcı rejimlere karşı mücadele, uluslararası finans kuruluşlarının “kemer sıkma ve yoksulluk politikalarına” karşı mücadele, sosyal adalet, ekoloji ve sosyalizm, “dinsel fundamentalizm” ve buna bağlı rejimler, göçmenler, mülteciler ve Sol’un geliştireceği alternatif politikalar konularında değerlendirme ve sunumlar yapılacak.

İzcan ve Korkmazhan, Konferans çerçevesinde Kıbrıs sorunu hakkında sunumda bulunup, tartışılacak diğer konularda da BKP’nin görüşlerini paylaşacak. Ayrıca iki gün boyunca bir takım temas, ziyaret ve görüşmelerde bulunacaklar.

20 Şubat Cuma günü ülkeden ayrılacak olan İzcan ve Korkmazhan, 22 Şubat Pazar akşamı geri dönecek.