Tuğçe Ülkü Aydın

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Yeni Kıbrıs Partisi ve Birleşik Kıbrıs Partisi yetkilileri, “toplumsal mücadele zemininde işbirliği ve birliktelik” için fikir alış verişinde bulunmak amacıyla bugün KTÖS toplantı salonunda bir araya geldi.

ELCİL

Toplantıda ilk sözü alan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıs Türk toplumunun geleceği ile ilgili kaygılıları olduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türk toplumunun kendi iradesine sahip çıkması adına, geleceğe dönük ortak bir zemin için toplandıklarını dile getirdi.

Geniş tabanlı her türlü işbirliğinin toplumsal mücadeleye katkısı olacağını söyleyen Elcil, toplumsal kurtuluş için, geniş, ilkeli bir birlikteliğe ihtiyaç olduğuna ifade etti.

Yurtsever güçlerle birlikte bir birliktelik için adım atacaklarını söyleyen Elcil, ortak bir vatan kaygısıyla bir araya geldiklerini, ilkeli bir mücadele vereceklerini kaydetti.

Kıbrıs Türk toplumunun siyasi iradesini gerçekleştirecek demokratik sivilleşmenin ilkeleri arasında bulunduğuna işaret eden Elcil, birliktelik için sendikalarla da görüştüklerini sözlerine ekledi.

Elcil, en geniş ilkeli ittifakta gücün birleştirilmesinin çözüm ve barış sürecine olumlu yansıyacağını kaydetti.

1462876534.jpg

İZCAN

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan da, ülkenin durumunun ortada olduğuna işaret ederek, hükümet olanların tam bir acizlik içinde olduğunu ileri sürdü.

İçte, dışta ve Kıbrıs konusunda sıkıntılar yaşandığına işaret eden İzcan, birlikte, siyasi hedefi olan bir cephe için, prensip, ilke ve istekleri kağıda dökme amacıyla bugünkü toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

En geniş birlikteliğin, hep beraber sağlanmak zorunda olunduğunu söyleyen İzcan, temel amacın birlik, barış, “statükodan kurtulmak” olduğunu dile getirdi.

İlke, hedef, prensipler konusunda hassas olduklarını ifade eden İzcan, bunlara destek verecek herkese de açık olduklarını kaydetti.

İşbirliğinin toplumsal muhalefetin yararına olduğuna da dikkat çeken İzcan, temel amaçlarının; Kıbrıs Türk toplumunun varlığını korumak, emekçilerin hakkını savunmak ve barış ile demokrasi sürecine katkı koymak olduğunu söyledi.

KANATLI

YKP Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı da, birliktelik ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için çalışacaklarını belirterek, Kıbrıs sorununun çözümünde geniş birlikteliklerin oluşmasının önemine işaret etti.

Suyun, telekomünikasyon, elektrik kurumu ve limanların özelleştirilmesi gibi konulara karşı çalışmalar olduğunu söyleyen Kanatlı, gündelik sorunları çözecek bir mekanizmanın üretilmesi gerektiğini ifade etti.

Kanatlı, ilkeli bir siyasal birliktelikten yana tavır koyacaklarını söyleyerek, bu ilkeler çerçevesinde yeniden birleşmenin önemine işaret etti.

Kanatlı, bugünkü toplantıda nasıl bir yol haritasıyla ilerleyeceklerinin konuşulacağını, tartışılacağını da sözlerine ekledi.