Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, geçmiş Ulusal Birlik Partisi hükümeti tarafından özelleştirilerek Taşyapı Ltd’e verilen Ercan Havalimanı’nın özelleştirme sürecini durdurarak geri alacakları sözü ile hükümet olan koalisyon ortakları Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler ve Demokrat Parti-Ulusal Güçler’in sözlerini tutmadıklarını savundu.

“ÇED raporu olmayan ve tamamen kaçak olan Terminal binası ve yeni pist projesi için 20 bin ağacın katledilmesine de göz yumuluyor” diyen Korkmazhan, hükümetin Ulusal Birlik Partisi hükümetinin imzaladığı sözleşmeyi aynen kabul ettiğini ileri sürdü.

Korkmazhan, sözleşmede iyileştirmeye gidilmiş olsaydı, katledilecek 20 bin ağacın kurtarılabileceği ve Kıbrıslı Türk toplumu adına bir takım geri kazanımların elde edilebileceğine inanç belirtti.

Uzmanların söz konusu ağaçların sökülerek taşınmasının mümkün olmadığı yönünde görüşlerini kamuoyu ile paylaştığına dikkat çeken Korkmazhan, söz konusu ağaçların kesilip taşınmasına kesinlikle karşı olduklarını vurguladı.