BKP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan ziyarette yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler ile Demokrat Parti-Ulusal Güçler Hükümetinin eski KTHY ve CAS çalışanlarını günlerdir açlık ve sefalete mahkum ederek, eziyet ettiğini ileri sürdü.

Hükümeti “emekçi düşmanı” olarak niteleyen İzcan, eski KTHY ve CAS çalışanlarının hükümete artık güvenleri bulunmadığını söyledi.

Hükümetin çalışanlar ile sağladığı uzlaşmaya sadık kalıp kalmayacağı konusunda şüphe duyduklarını, bu bağlamda uyarıda bulunmak istediklerini ifade eden İzcan, çalışanlara özlü sonuç alana kadar mücadele ve direnç içerisinde olma çağrısında bulundu.

“Çalışanların sorunları, çalışanları ezmeden, hastanelik etmeden önce de çözülebilirdi” diyen İzzet İzcan, ülkenin yangın yerine döndüğünü savundu.

Geniş emekçi kesimlerin, üreticilerin, hayvancıların, öğrencilerin, sosyal sigortalı ve dar gelirli halk kesimlerinin ekonomik çöküş ve borç batağında yaşamını sürdürmeye çalıştığı görüşünü dile getiren İzcan, halkın yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.