Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Birikim Özgür’ün “13. maaş olmasa kamu maliyesinin cari harcamalarında Türkiye kaynaklarına mali bağımlılığı biter. Bunu, vesayet istemiyoruz diyen ama statükoya sahip çıkanlar bilsin” şeklindeki açıklamasını eleştirdi.

Özgür’ün, toplum ve çalışanlar ile dalga geçtiğini iddia eden Korkmazhan, “13. maaşı ödemekten aciz olan CTP BG - UBP hükümeti, mazeret üreterek arkasına saklanmakta ve bir lütuf olarak gördüğü 13. maaş üzerinden çalışanları aşağılamaktadır” ifadelerini kullandı.

Korkmazhan, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin ülkemizdeki askeri, ekonomik ve siyasi iktidarının, bağımlılığımızın kaynağı 13. Maaş değil başta CTP BG-UBP hükümeti ve diğer yerel işbirlikçilerdir. BKP için esas olan bu işbirlikçi siyasi anlayışın alaşağı edilip, Kıbrıslı Türklerin siyasi iktidarının sağlanmasıdır”

Maliye Bakanı Birikim Özgür’e, “çalışanların ve emekçilerin maaş, ücret ve sosyal haklarına saldırmaya son vererek, oluşturulan adaletsiz bütçeyi yeniden gözden geçirmesini”, vergi kaçıranların üzerine gitmesini tavsiye eden Korkmazhan, şunları kaydetti:

“Bağımlılıktan kurtulmak istiyorsak ve kendi ayaklarımızın üstünde durmak istiyorsak bunun yolu bütçeden ek mesailere her yıl ödenen 82 milyon TL, 150 civarı müşavire her yıl ödenen 18 milyon TL, siyasi partilere her yıl yapılan 7 milyon TL devlet katkısı gibi daha bir çok gereksiz israf kaldırılmalıdır. TC kökenli şirketlere uygulanan 15 yıllık vergi muafiyeti kaldırılmalıdır. Bir çok şirkete bağışlanan 100 milyonlarca TL vergi borçlarının hesabı sorularak tahsil edilmelidir. Kaçak ekonomi ve zarar beyan edip vergi kaçıran büyük sermaye gruplarının üzerine gidilmelidir. Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneği, bakan, milletvekili ve müdür maaşlarından başlayarak astronomik maaşlardan kesintiye gidilmelidir”

Hükümetin 13. maaşın nasıl ödeneceğini açıklamasını, ödeyemeyecekse de istifa etmesini talep eden Korkmazhan, BKP’nin çalışanların ve emekçilerin yanında olmaya ve sosyal haklara yönelik saldırılar karşısında durmaya devam edeceğini kaydetti.