Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı işbirliğiyle “13 Ekim BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında bir dizi etkinlik düzenleniyor.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, “13 Ekim BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü”, toplumların afet risklerine karşı nasıl hazırlandıklarını ve neler yapmayı planladıkları konusunda farkındalık yaratmak ve sürece dikkat çekmek amacını taşıyor.

“BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında 7 Ekim'de başlayan etkinlikler, 22 Ekim 2015 tarihine kadar devam edecek.

Etkinlikler kapsamında, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Yaşam Hastanesi, Cyprus Life ve Mağusa Tıp Merkezinin afet ve acil durumlara yönelik kontrollerinin yapılması, ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak verilecek “Afet Bilinci Eğitimi”nin icrası, basını bilgilendirme toplantısı ve panel gerçekleştirilecek.

1444394018.jpg

“DÜNYA AFET RİSKLERİ” KONULU PANEL

13 Ekim BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü etkinlikleri kapmasında "Dünya Afet Riskleri" konulu panel 15 Ekim Perşembe günü Yakın Doğu Üniversitesi-Büyük Kütüphane Salon 4'te 09.30-13.30 saatleri arasında yapılacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden ve KKTC üniversitelerinden öğretim elemanlarının konuşmacı olarak yer alacağı panelde, “Ülkemizde Afet Riski Oluşturan Uygulamalar, Alınan Önlemler ve Risklerin Bertarafına Yönelik Alınması Gereken Önlemler” konuları tartışılacak. İki oturum halinde planlanan panelde 6 sunum yapılacak. 

“Dünya Afet Riskleri” konulu panelde,  Yakın Doğu Üniversitesi’nde Deprem ve Zemin Araştırma ve Değerlendirme Merkezi Müdürü, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Petrol ve Doğal Gaz Müh. Bölüm Başkan Vekili Prof. Dr. Cavit Atalar “Lefkoşa Kentinin Sel ve Su Baskınlarının Tarihçesi”, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof Dr. Miktad Kadıoğlu “Yerel Yönetimler İçin Afet ve Acil Durum Yönetimi”, Lefke Avrupa Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Çetin Yiğit “Afet Acil Durumlarda Sağlık Hizmetleri”, Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Bertuğ Akıntuğ “Genelde Lefkoşa Kenti Özelde Lefkoşa Sanayi Bölgesindeki Su Taşkını- Sel Baskınlarının Sebepleri, Alınması Gerekli Tedbirler, Lefke Avrupa Üniversitesi’nden  Yrd. Doç. Dr. Zihniye Okray  “Psikososyal Krize Müdahale”, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Doç Dr. İbrahim Demir “Afet ve Acil Durumlar Açısından Risk Değerlendirilmesi”, Polis Genel Müdürlüğü’nden Baş Müfettiş Furgül Tomgüsehan ise “Doğal Afetler, Sonrası Medyanın Etkisi” konulu sunum yapacak.

Panele ilgili kurum, kuruluşlar ile arzu eden vatandaşlar katılabilecek.