“13 Ekim BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” dolayısıyla yarın 09.30–13.30 saatleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi’nde panel düzenleniyor.

“BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” dolayısıyla bugün Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nda basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın toplantısında verilen bilgiye göre yarın, 09.30–13.30 saatleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4’te “Ülkemizde Afet Riski Oluşturan Uygulamalar, Alınan Önlemler ve Risklerin Bertarafına Yönelik Alınması Gereken Önlemler” konulu panel düzenlenecek.

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilecek panelde, İstanbul Teknik Üniversitesi ve KKTC üniversitelerinden öğretim elemanları konuşmacı olarak yer alacak.

1444814346.jpg

YILMABAŞAR

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Hareket ve Eğitim Kıdemli Şube Müdürü Mehmet Yılmabaşar basın toplantısında yaptığı konuşmada, afet ve acil durumlara hazırlık için yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Olası bir afette ülkedeki tüm kurum ve kuruluşlara çeşitli görevler düşeceğini vurgulayan Yılmabaşar, bu bağlamda Sağlık Bakanlığı ve hastanelerle kurumsal diyaloğun geliştirilmesi için yürüttükleri çeşitli faaliyetleri anlattı.

Yılmabaşar, bu faaliyetler kapsamında Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi, Cyprus Life Hospital, Mağusa Tıp Merkezi ve Mağusa Yaşam Hastanesi’nin afet ve acil durumlar açısından incelendiğini kaydetti.

Yılmabaşar yapılan inceleme sonucunda ilgili kurumların olası bir afet ve acil duruma yüzde seksen oranında hazır olduğunun gözlendiğini dile getirdi.

ERDEM

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı Günhan Erdem ise, konseyin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yarın düzenlenecek panelin afet nedeniyle oluşacak maddi ve manevi kayıpların azaltılmasına dönük çalışmalar açısından önemine değinen Erdem, “Afete dayalı maddi kayıpların azaltılmasına dönük yürütülecek çalışmalar toplumsal ve sürdürülebilir kalkınma açısından bir zorunluluktur. Gelişmişliğin ve yüksek bir medeniyetin en önemli göstergelerinden biri, afetlere karşı hassasiyetin en az düzeye indirgendiği bir toplumsal yapıyı inşa edebilmektir” dedi.

1444814379.jpg