İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon ile bir araya geldi. Toplantıda Suriyeli göçmenlerin şehirler üzerindeki etkisi ve İstanbul'da yapılacak Birleşmiş Milletler İnsani Zirvesi ile ilgili hazırlıklar konuşuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, G-20 Zirvesi için Türkiye'de bulunan BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon ile çalışma toplantısında bir araya geldi. İstanbul'da yapılan toplantıda Kadir Topbaş'ın Dünya Başkanlığı görevini sürdürdüğü Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Teşkilatı ile Birleşmiş Milletler'in ortaklaşa sürdürdüğü çalışmalar ele alındı. Toplantıda Birleşmiş Milletler tarafından dünya çapında sürdürülen ve İstanbul Maratonunun bu yılki ana temasını oluşturan "Kadına Karşı Şiddete Dur De" kampanyasının İstanbul'da yapılacak kapanış töreni hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda Suriyeli göçmenlerin şehirler üzerindeki etkisi detaylı olarak ele alındı. 2016 yılının Mayıs ayında İstanbul'da yapılacak Birleşmiş Milletler İnsani Zirvesi ile ilgili hazırlıklar konuşuldu.

Topbaş, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada BM kalkınma hedefleri başta olmak üzere tüm küresel sorunlarda yerel yönetimlerin çözüm ortağı olması hususunda BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon ile fikir birliği içinde olduklarını belirtti.

BM Genel Sekreteri, Kadir Topbaş ile görüştü