BM Sözcülüğü, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un gerçekleştirdikleri görüşmede, garantörlerin müzakere sürecine dahil edilmesi konusunu ele aldıklarını bildirdi.

BM Sözcülüğü ayrıca, Ban’ın görüşmede, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya BM’nin ve kendi şahsının, liderlerin çözüme yönelik çabalarını destekleme taahhüdünü ilettiğini de kaydetti.

BM Sözcülüğü, Cumhurbaşkanı Msutafa Akıncı ile Genel Sekreter Ban Ki Moon arasında gerçekleşen görüşme sonrasında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Ban ile Akıncı’nın görüşmede, müzakerelere başlamalarından bu yana liderlerin elde ettiği ilerlemeyi ele aldığı ve bu hususta görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, Ban’ın, liderlerin ortaya koyduğu olumlu ve yapıcı ruhla müzakerelerin önümüzdeki aylarda yoğunlaştırılmasına yönelik taahhütlerini memnuniyetle karşıladığı da belirtildi.

Ban ile Akıncı’nın görüşmede, garantör güçlerin sürece dahil edilmeleri konusunu da ele aldıkları kaydedilen açıklamada, Ban’ın Akıncı’ya, BM’nin ve kendi şahsının Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum liderlerin müzakerelerle ilgili çabalarını destekleme yönündeki taahhüdünü ifade ettiği de yer aldı.