Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği "Dünya Böbrek Günü" dolayısıyla Lefkoşa'da etkinlik düzenledi; vatandaşlara su dağıttı, suyun insan sağlığı ve böbrekler için önemine dikkat çekti.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Poliklinikleri önünde farkındalık yaratmak ve suyun önemine işaret etmek amacıyla vatandaşlara su dağıtan dernek, yarın da Lefkoşa Dereboyunda saat 11.00'de yürüyüş gerçekleştirecek. Derneğe, Evsu da dağıtılan suları bağışlayarak destek verdi.

Dernek Başkanı Tülin Köseoğlu ve dernek üyeleri, vatandaşlara su dağıtırken, suyun insan sağlığı ve böbrekler için önemine dikkat çekerek, "sağlıklı böbrekler için, sağlıklı organlar için su tüketin" dedi.

Tülin Köseoğlu etkinlik kapsamında basına yaptığı açıklamada, amaçlarının hastaların daha huzurlu güvenli ve kaliteli hizmet alması yanında bu özel günde halkın böbreklerini korumasının önemine dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Köseoğlu, suyun böbreğe faydalarının önemini vurgulayarak, insanın kilosunu, kan basıncını, kan şekerini kontrol etmesi gerektiğini, çünkü organları korumanın tüm vücudu etkilediğine işaret etti.

Köseoğlu, vatandaşları, yarın, Lefkoşa Dereboyunda yer alacak toplumu bilinçlendirme ve farkındalık yaratma yürüyüşüne  destek vermeye ve katılmaya çağırdı.

1457690832.jpg

1457690883.jpg

1457690842.jpg

1457690861.jpg

1457690871.jpg