Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında kaçakları taşıyan botun batması sonucu kaybolan 15 mülteciden 2'sinin daha cesedi sahile vurdu. Ölü sayısının 7'ye yükseldiği olayda, kayıp 8 kişinin aranmasına ise devam ediliyor.

Yunanistan'ın Kos Adası'na yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 20 kaçağın bulunduğu bot önceki gün sabah saatlerinde batmış ve 15 kaçak Ege Denizi'nde kaybolmuştu. 1'i kadın 5 Suriyeli'nin sağ olarak kurtarıldığı olayda Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denizden havadan ve karadan arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Devam eden çalışmalar sırasında dün akşam saatlerinde 2'si kadın, 2'si çocuk ve 1'i erkek olmak üzere 5 kişinin cesedine ulaşılmıştı.

Sabah saatlerinde yeniden başlanılan arama kurtarma çalışmaları sırasında Akyarlar Mahallesi sahili ile Turgutreis Mahallesi Kadıkalesi mevkii açıklarında 1'i erkek ve 1'i de kadın olmak üzere 2 göçmenin daha cesedine ulaşıldı. Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cesetler, daha sonra otopsi için Muğla Adli Tıpa gönderildi.