Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşanan sel felaketin ardından tahliye ve temizlik çalışmaları başlatıldı.

Sel felaketinin yaşandığı Bodrum ve mahallelerindeki cadde ve sokaklarda temizlik çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara belediye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da kendi imkanları ile devam ediyor. Temizlik çalışması yapan bazı esnaflar yetkililerin kendileri ile ilgilenmediğini söylerken, bazı esnaflar ise şikayetçi olmadan dükkanlarını ve evlerini bayrama yetiştirmeye çalışıyor.

Sabah havanın aydınlanması ile birlikte korkunç manzarayı daha net gören vatandaşlar son yarım asrın en büyük sel felaketini yaşadıklarını belirterek, sabah saatlerinde başladıkları temizlik çalışmalarına akşama kadar sürdürdüler. Yarım asırdır böyle bir yağışın gerçekleşmediğini belirten Bodrumlular "Dün geceden bu yana ev ve iş yerlerimiz sular altında hiçbir yetkili gelip bizim sorunumuzu çözmedi. Kendi imkanlarımızla selden kurtulmaya çalışıyoruz" diyerek yetkililere sitem etti.

Çarşı Mahallesi'ndeki esnaflardan yer altı otoparkı işletmecisi bir vatandaş, "Sel bir anda meydana geldi. Önce caddede sürüklenen arabalar gördük daha sonra sel suları otoparka girdi ve 19 araç sular altında kaldı. 6 araç dışında diğer araçlar çalışıyor halen kurtarma çalışmalarına devam ediyoruz" diye konuştular.

Zararın ciddi boyutlarda olduğunu belirten esnaflar gerek yerel yönetimden gerekse valilik ve kaymakamlıklardan destek beklediklerini ifade ettiler.

Bodrum’da çalışmalar başladı

Bodrum’da çalışmalar başladı

Bodrum’da çalışmalar başladı

Bodrum’da çalışmalar başladı