El sanatlarını yurt dışında da pazarlamayı amaçlayan Boğaziçi Köy Kadın Kursu’ndan bir heyet İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na ziyarette bulundu.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, kurs eğitmeni Sema Çakmak, kendilerine dikiş makinesi hediye eden Sadıkoğlu’na teşekkür etti. Heyet, Sadıkoğlu’ndan el sanatlarını pazarlama konusundaki fikir ve görüş istedi.

Hasan Sadıkoğlu, kabulde yaptığı konuşmada, köy kadınları tarafından yapılan eserlere önem verdiklerini belirterek, kadınların dış piyasaya açılma taleplerini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

“Kadınlarımızın kendine olan güveni gurur verici” diyen Sadıkoğlu, köyde yaşayan kadınların kendilerini geliştirme ve ihtiyaçlarını karşılayabilme noktasında köy kadın kurslarının önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

İskele Belediyesi’nin bu tür kurslara destek olmaya çalıştığını ifade eden Sadıkoğlu, emek en yüce değerdir bilinciyle hareket ettiklerinin altını çizdi.

Boğaziçi Köy Kadın Kursu Eğitmeni Sema Çakmak, da ziyaretin anısına Sadıkoğlu’na, köy kadın kursiyerleri tarafından yapılan renkli ipek koza çalışması hediye etti.