Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da dün sabaha karşı duyanları dehşete düşüren bir soygun olayı yaşandı. Yolcu olarak aracına aldığı Afrika uyruklu kimliği meçhul 2 şahsın saldırısına uğrayan taksi şoförü ölümden son anda kurtuldu. Kayış ile boğazı koltuğa sıkıştırılan ve boğularak öldürülmeye çalışılan Mustafa Korkmaz, o esnada şans eseri bölgeden başka bir taksinin geçmesi üzerine paniğe kapılan soyguncuların kaçması sonucu tehlikeyi atlattı.

620 TL’sini sirkat ettiler

Polisten alınan bilgiye göre olay dün saat 01.20 sıralarında Gazimağusa Devlet Hastanesi yakınlarında gerçekleşti. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin karşısında bulunan “Harmony” isimli kırtasiyenin önünden 4 tane Afrikalı şahıs alan Mustafa Korkmaz, bu şahıslardan 2 tanesini Mağusa Gelişim Akademisi önünde indirdi. Diğer 2 şahısla yola devam eden Korkmaz, hastane yakınında bulunan çembere geldiği esnada birden ne olduğunu anlamadı. Arkada oturan şahıs, Korkmaz’ın boğazını çamaşır makinesine ait kayış ile koltuğa sıkıştırarak sıkmaya başladı. Korkmaz’ın gömlek ve pantolonunun cebinden toplam 620 TL nakit parasını alan şahıslar daha sonra paniğe kapılarak yaya olarak olay yerinden uzaklaştı.  Polis kimliği meçhul Afrikalı 2 zanlıyı bulmak için geniş çaplı soruşturma başlatırken, bölgede bulunan tüm güvenlik kamerası görüntülerini mercek altına aldı.

Ölümden dönen taksi şoförü yaşadıklarını anlattı

Diyalog muhabirine başından geçenleri anlatan taksi şoförü Mustafa Korkmaz, boğuşma sırasında oluşan kızarıklıkları da gösterdi. 8 ay önce emekli olan ve Türkiye’de okuyan çocuğu için ek gelir olarak taksi şoförlüğüne başladığını söyleyen Korkmaz, saat 01.00 sıralarında Doğu Akdeniz Çemberinden döndüğü sırada yol kenarında bulunan 4 Afrikalı şahsı kendisini durdurduğunu ve araca yolcu olarak bindiklerini söyledi.  Şahıslardan 2 tanesinin Sakarya bölgesinde araçtan indiğini belirten Korkmaz, diğerlerinin kendisine gece kulübüne gideceklerini söyleyerek devam etmesini istediklerini anlattı.

“Önce markette durduk”

Yanında oturan şahsın kendisine döviz bozup bozmadığını sorduğunu söyleyen Korkmaz, kendisinin hayır demesi üzerine bir markette durduklarını ve kendisinin yanında oturan şahıs ile beraber markete girdiklerini ve konu şahsın sigara aldığını daha sonra da araca binerek yola devam ettiklerini anlattı.

“Çemberi tam döndüm kayışı boğazıma geçirdi”

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin önünden geçerek Tuzla istikametine doğru seyrettiklerini anlatan Korkmaz, hastane yakınında bulunan çemberi geçip direksiyonu toparladığı anda arkada oturan şahsın kayışı boğazına geçirdiğini ve kendisini koltuğa sıkıştırarak boğazını sıkmaya başladığını aktardı. Yanında oturan şahsın ise “para para” diye bağırdığını söyleyen Korkmaz, kendisinin “para yok” derken bir yandan da can havliyle boğazına geçirilen kayıştan kurtulmak için boğuşmaya başladığını ifade etti. 

“Taksici arkadaş gelmese ölecektim”

Yanında oturan şahsın elini gömlek ve pantolonunun cebine atarak 620 TL parasını sirkat ettiğini anlatan Korkmaz, “Paramı alınca belki beni bırakırlar diye umut ettim ancak boğazımı daha da şiddetli sıkmaya başladı” şeklinde konuştu. Artık ellerinde de kuvvetin azaldığını ve son nefesine geldiğini belirten Korkmaz, arkadan başka bir durağa ait bir taksinin gelmesi üzerine şahısların panik yaptığını ve bu sırada kayışı boğazına geçiren şahsın da bir anda ellerini gevşetmesi üzerine kurtulup kendini araçtan dışarı attığını söyledi. Korkmaz, olay yerine gelen Kemal isimli taksi şoförünün de durumu fark edip araçtan inmesi ile beraber şahısların koşarak kaçmaya başladığını, taksi şoförünün peşlerinden koştuğunu ama yakalayamadığını dile getirdi. 

Bir tanesi kıvırcık saçlı bir tanesi kısa düz saçlı

Yanında oturan şahsın kısa düz saçlı olduğunu ve kapişonlu olduğunu belirten Korkmaz, arkadaki şahsın ise hafif kilolu ve kıvırcık saçlı olduğunu söyledi.  “Eğer diğer taksi şoförü arkadaş şans eseri oradan geçmese bugün hayatta olmayacaktım” şeklinde konuşan Korkmaz, böylesine bir olayın yaşanmasının can güvenlikleri olmadığının açık bir göstergesi olduğunu belirterek bu konuda bir an önce önlem alınmasını istedi.

Coşkun: Bir an önce yakalansınlar

Diyalog muhabirine konu ile ilgili görüşlerini aktaran Gazimağusa Yeni Taksiciler Birliği Başkanı Mahmut Coşkun ise olay karşısında büyük bir şok yaşadıklarını ifade etti. Yaşanan olayı iğrenç ötesi bir olay diye nitelendiren Coşkun, bu olayın sorumlularının bir an önce polis tarafından yakalanacaklarına olan inancını belirterek, görgü tanıklarının da polise yardımcı olmasını istedi. Coşkun, bu fiili gerçekleştirenlere adalet tarafından hakedecekleri en ağır cezanın da verileceğine olan inancını belirtti.