Devrim Demir

Lefkoşa’da Kaymaklı Çemberi ile Kızılbaş’ı birbirine bağlayan Haydar Aliyev Caddesi’nde geçtiğimiz hafta çöken yolun ardından Lefkoşa Türk Belediyesi harekete geçti. Yaklaşık 80 santimlik çökme olan yolda onarım çalışmaları tamamlandı.

Bölgede yaşayan vatandaşlar ise, biten çalışmaların ardından belediye personelinin gerekli özeni göstermediğinden yakındı.

Yapılan kazıların ardından yol yeniden döşenirken, kapısının hemen önünde yapılan çalışmalar sonucu toz topraktan nefes alamayan Cemaliye Kerim, belediyeden şikâyetçi olduğunu kaydetti.

“Kaldırımları yıkasınlar”

Havadis’e konuşan Cemaliye Kerim, yaklaşık bir haftadır evinin kapısını açamayacak duruma geldiğini anlattı. Kerim, yol çalışmalarının tamamlandığını ancak Lefkoşa Türk Belediyesi personelinin işini yarım bıraktığından yakındı.

Yapılan yol tamiri yüzünden evini kapatarak kızına yerleştiğini anlatan Cemaliye Kerim, “Bir haftadır toz, topraktan kapımın önünde oturmaz durumdayım, evin içi toz bulutu gibi yolu yaptılar ancak işlerini yarım bıraktılar.

Tadilatın ardından yolları sadece süpürdüler, kaldırımları yıkamadılar. Yolu tamir ettiler, toprak otursun diye bir kere bile sulamadılar. Ben kızımın evine taşındım, kapımı penceremi açamadığım için. Arabalar çok süratli ve tozdan boğuluyorum” dedi.