Deniz Abidin

Lefkoşa'da  Ortaköy'ün en işlek caddesi olan Ali Rıza Efendi Caddesi'nde bilinmeyen bir yerden cadde üzerine akan su, yol kenarındaki esnafa zor anlar yaşatıyor. Yeni Bakış'a şikayetlerini aktaran esnaf,  yol kenarında yaklaşık bir haftadır akan suyun nedenini bilmediklerini, LTB'yi aramalarına rağmen kimsenin gelip bakmadığını söyledi. Yolda yürüyemez olduklarını, çamurlu su nedeniyle müşterilerin giriş ve çıkışta sorun yaşadıklarını anlatan esnaf, LTB'nin bu gibi durumlarda ekibini göndererek sorunun kaynağını araştırması ve vatandaşı bilgilendirmesi gerektiğini kaydetti.

"Vitrinlerimiz çamur içinde"

Bazı bölge esnafı ise yol kenarında nedeni bilinmeyen suyun sıçrayarak vitrinlerini kirlettiğinden şikayetçi olurken, söz konusu patlağın ileride bulunan bir inşaatın bodrum katından kaynaklandığını düşündüklerini, ancak ne olursa olsun tıkalı borunun yarattığı mağduriyeti yaşamak zorunda olmadıklarını belirtti.

“LTB ilgilenme zahmetinde bulunmuyor”

Bir hafta önce Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ekiplerini yaşanan sorun ile ilgili bilgilendirdiklerini aktaran bölge esnafı, “LTB ekipleri bir haftadır uyuyor. Gelip ilgilenme zahmetinde bile bulunmuyorlar” diyerek isyan etti.