Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği ile Değirmenlik Çevre ve Tanıtma Derneği ortaklığında yürütülen bölgesel arıcılık eğitim dizilerinin birinci bölümü tamamlandı.

Birlikten verilen bilgiye göre, "Honey, Save, Love: Bee-Savvy (Balı, Koru, Sev)" adlı proje kapsamında İskele’de gerçekleşen son eğitimde, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu eğitmenlere plaket takdim etti.

Yapılan ihtiyaç anket ve danışmanlık araştırması ardından arıcılardan alınan geribildirim sonucunda düzenlenen eğitimler, yerli ve yabancı eğitimciler tarafından birer gün olmak üzere toplam beş bölgede yürütüldü.

Bir tam gün süren eğitimlere Lefkoşa, Güzelyurt, Girne, Mağusa ve İskele’den olmak üzere toplam 260 arıcı katıldı.

Arıcılara yerli arı ırklarının korunması, balın işlenmesi ve saklanması, Avrupa Komisyonu bal analizi sonuçlarının analizi, arıcılık kayıt sistemi uygulaması, bal odaları standartları ve hijyen kuralları, modern arıcılık teknikleri ve arı hastalıkları konularını içeren eğitimler verildi.

1471017756.jpg

Eğitimlere katılan arıcılara Arıcılar Birliği tarafından katılım sertifikası verildi.

Eğitimlerde ayrıca, kasım ayında yapılması planlanan uygulamalı arıcılık eğitimleri hakkında bilgi verildi.

Biyolojik çeşitlilik, ekosistemlerin korunması ve toplum yararı için sürdürülebilir çevre ve arıcılık uygulamaları ve politikalarını iyileştirmenin öneminin vurgulanacağı projede 2 yıl boyunca çeşitli eğitim, farkındalık yaratma faaliyetleri ve yarışmaların yanında organik ilaçlama, bal ormanı oluşturma gibi faaliyetler yürütülecek.

1471017757.jpg