Sefa Karahasan

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in danışmanlarından Kıbrıslı Türk akademisyen Niyazi Kızılyürek, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın çözüm çabalarına destek amacıyla kurulan heyete de girdi.

Kıbrıs Üniversitesi İnsan Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek, Anastasiadis’in bizzat oluşturduğu danışma konseyine seçilmişti. Güney Kıbrıs’ta yaşamını sürdüren Kızılyürek, KKTC2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la da yakın ilişki içindeydi. 

Milliyet’in edindiği bilgilere göre Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yardımcı olması için oluşturulan ekipte, Akıncı’nın Sözcüsü Barış Burcu, Gazeteci HASAN Kahvecioğlu ve Niyazi Kızılyürek yer aldı. Ekipte yer alan Kahvecioğlu Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Barış yanlıları olarak bir araya geldik” dedi. Kızılyürek’in dün de Cumhurbaşkanı Akıncı ile bir araya geldiği öğrenildi. Kızılyürek, 1995’te ders vermeye başladığı Kıbrıs Üniversitesi’ne ‘istenmeyen adam’ ilan edilmiş ve büyük sıkıntılar yaşamıştı. Kızılyürek, Panikos Hrisantu ile hazırladığı “Duvarımız” adlı belgeseliyle de 1997’de Abdi İpekçi Ödülü kazanmıştı. (Milliyet)