THY Tallinn-İstanbul seferinin ardından yapılan temizlik sırasında bir koltukta "uçakta bomba var" yazılı not bulundu.

Türk Hava Yolları'nın TK-1422 sefer sayılı Tallinn-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı saat 19.15'de Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Uçak iniş yaptıktan sonra 107 nolu köprüye yanaştı. Yolcuların uçaktan indirilmesi ve kargo bölümündeki valizlerin alınmasının ardından uçağın Adana seferine hazırlanması için temizlik görevlileri geldi. Görevliler bu sırada koltuğun üzerinde "Uçakta bomba var" yazılı bir not kağıdı buldu. Emniyet yetkilileri uçakta bulunan yolcuları incelemeye aldı ve "uçakta bomba var" notunun bulunduğu koltukta oturan K.L isimli yabancı uyruklu yolcuya ulaştı. Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü ekipleri ifadesini aldıkları yabancı uyruklu K.L isimli yolcuyu 18 yaşından küçük olduğu için, Bakırköy Çocuk Büroya gönderdi.

ASILSIZ ÇIKTI

Temizlik görevlileri durumu hemen Türk Hava Yolları yetkililerine bildirdi. 107 nolu köprüde bulunan THY uçağına polis ekipleri de yönlendirildi. Bu sırada polis ekipleri bomba araması yapılması için push-back aracıyla uçağın güvenli bir park alanına çekilmesini istedi. Ancak push-back aracını kullanan personel, THY teknisyeni gelmeden uçağı köprüden çekemeyeceğini söyledi. Uzun bir süre uçağa teknisyen gelmediği ileri sürülürken, uçak 107 nolu körükte yaklaşık 4,5 saat bekledi. Bu sırada güvenlik güçleri bomba notunun bulunduğu koltukta seyahat eden yolcuyu bularak ifadesi alınmak üzere karakola götürdü. Notun bulunduğu koltukta seyahat eden yolcu 18 yaşından küçük olduğu için, Atatürk Havalimanı'nda ifadesi alındıktan sonra Bakırköy Çocuk Büroya gönderildi.

Uçak 4,5 saatlik bir beklemenin ardından saat 23.30'da güvenli bir park alanına çekildi. Uçağa gelen bomba imha ekipleri kargo ve kabin bölümünde aramalar yaptı. Aramalar sonrası herhangi bir bulguya rastlanmadı. Uçağın devam seferi olan Adana'ya gidecek yolcular ise başka bir uçakla gönderildi.