Diyarbakır'da bomba ihbarı yapılan bir aracı durduran polis ekipleri, içerisinde bulunan 6 kişiyi cadde ortasında yere yatırarak, aracı didik didik aradı. Ekiplere destek veren özel harekat polisleri, uzun namlulu silahla çevre güvenliği aldı.

Edinilen bilgilere göre, olay, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan Ticaret Borsası mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, 41 N 0101 plakalı otomobil, Silvan'dan Diyarbakır'a doğru yola çıktı. Otomobil yola çıktıktan bir süre sonra 155 polis imdat hattını arayan bir kişi, araçta bomba olduğunu ileri sürdü. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, otomobilin istikametindeki MOBESE'leri takibe aldı. Otomobilin Seyrantepe'den, Diyarbakır-Şanlıurfa karayoluna girdiğini tespit eden ekipler, durumu Ticaret Borsası mevkiinde kurulan polis noktasına bildirdi. Otomobil ilerlerken polis ekipleri çelik yelek giyerek yolun iki tarafından uzun namlulu silahlarla beklemeye başladı. Otomobilin geldiğini gören polisler, ismi öğrenilemeyen araç sürücüne dur ihtarında bulundu. Sürücü yavaşlayarak durduğu sırada otomobilde bulunan 6 kişi polis ekipleri tarafından yere yatırılarak arama yapıldı. Bu sırada, özel harekat polisleri de çevrede uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi aldı.

Araçta ve şahısların üzerinde yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlamayan polisler, daha sonra şahısları serbest bıraktı.