Abbas Elmas

Ali Aksoy’un hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edilirken, Aksoy’un birlikte uyuşturucu kullandığı iddia edilen Ömür Ağırman ve Seçkin Yurdaışık, dün mahkeme huzuruna çıkarılarak tutuklandı.

Mahkemede olayla ilgili bulgular aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, zanlı Ömür Ağırman ve Seçkin Yurdaışık’ın önceki gece gözaltına alındığını anlattı. Cemal Ramiz, alınan ihbar üzerine Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine gittiklerini ve  23 yaşındaki Ali Aksoy’un rahatsızlanarak 22.00 sıralarında hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından şuurunun kapanarak yoğun bakıma kaldırıldığını anlattı. Ramiz, kan testi sonucunda Aksoy’un bonzai içtiğinin tespit edildiğini kaydetti.

İfadelerin ardından 2 kişi gözaltında

Polis memuru Cemal Ramiz, başlatılan soruşturmanın ardından Aksoy’un ailesinden alınan bilgi doğrultusunda aynı gece Alayköy’de Ömür Ağırman ve Seçkin Yurdaışık’ın gözaltına alındığını kaydetti. Ramiz, zanlı Seçkin Yurdaışık’ın üzerinde yapılan aramada tütün ile sarılmış içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 1 adet sigara bulunduğunu aktardı. Ömür Ağırman’ın ise suçunu kabul ettiğini ifade eden Ramiz, başlatılan soruşturmanın tamamlanmadığını ve alınması gereken ifadelerin olduğunu belirterek, her iki zanlının da 2 gün tutukluluk talebinde bulundu.

“Bir hata yaptım”

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan zanlı zanlı Ömür Ağırman mahkemede tutukluluk süresine itiraz etmezken, “Bir hata yaptım özür dilerim. Suçum ne ise verilsin, itirazım ve herhangi bir iddiam yoktur” dedi.

Aksoy’un durumu ciddiyetini koruyor

Polis memuru Cemal Ramiz önceki gece şuuru kapanarak yoğun bakım servisine kaldırılan 23 yaşındaki Ali Aksoy’un hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.

2 gün tutuklu kalacaklar

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazları olmamalarını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından her iki zanlının da 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.