Evrim Kamalı 

Evinde fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve evinde yapılan aramada uyuşturucu madde bonzai bulunan zanlı Şahin Suyolcu dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine 1 gün daha tutukluluk süresi alındı.

Mahkemede şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Mehmet Sevinç, 25 Ocak tarihinde Gönyeli’de sakin zanlı Şahin Suyolcu’nun evinde fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldığına dair bilgi aldıklarını, bu bilgi üzerine de zanlının yatak odasında arama yaptıklarını ve yaklaşık 3 gram bonzai ve uyuşturucu içiminde kullanılan pet şişe bulduklarını açıkladı. Sevinç, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlanmadığını ve emare olarak alınan konu uyuşturucu madde ile zanlının kan tahlili sonuçlarının beklendiğini belirterek zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alan zanlı ise süreye itiraz ederek, sağlık durumunun iyi olmadığını, hatta tutuklu bulunduğu hücrede Aids hastası birinin bulunduğunu, bunu bilmediği için konu şahsın kullanmış olduğu bardaktan su içtiğini söyleyerek dilinde olan yaradan dolayı beklide kendisine Aids hatalığının bulaştığını söyledi.

Zanlının itirazını değerlendiren Yargıç Meltem Dündar zanlının 1 gün tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmesine gerekirse hastanede tutuklu beklemesine emir verdi.