Evrim Mehmet

Lefkoşa’da Okullar yolu bölgesinde alınan yapılan operasyonda zanlı H.B’nin ikametgâhında yaklaşık 4 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde bulunması ile ilgili olarak başlatılan soruşturma tamamlanması üzerine zanlı ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç, 6 Eylül gecesi Lefkoşa okullar yolu bölgesinde ikamet eden zanlı H.N’nin evinde arama yapıldığını belirtti.

4 GRAM BONZAİ

Yapılan aramada zanlının tasarrufunda 4 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü olduğuna inanılan uyuşturucu maddenin tespit edildiğini aktaran Mehmet Sevinç, zanlının tespit üzerine tutuklandığını ve mahkemeye çıkarılarak aleyhine 3 gün tutukluluk emri alındığını söyledi. Alınan sürede mesele ile ilgili birçok ifade alındığını konu maddenin laboratuara gönderildiğini belirten Sevinç, mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan bir şahsın olduğunu belirterek, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Hale Ahmet Raşit de ilk nazarda zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.