Lefkoşa’da tasarrufunda bulunan bonzai türü uyuşturucu madde ile yakalanan zanlı Bilal Yıldırım aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlanması üzerine teminat maksatlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme müdürlüğünde görevli polis çavuşu Metin Düzener olayla ilgili bulguları aktardı. Düzener, Lefkoşa’da 27 Aralık tarihinde saat 16.30 sıralarında Yiğitler Burcu Parkında şüpheli olarak görülen zanlı Bilal Yıldırım’ın üzerinde polis tarafından yapılan aramada, tasarrufunda bulunan 79 miligram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ile bir adet içerisinde 36 miligram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde olan sarma sigara bulunduğunu söyledi. Polis, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Huzurunda verilen şahadetin ardından Yargıç Gökhan Asafoğulları zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurt dışına çıkışının yasaklanmasına ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.