Yılmaz Bora, Baf Direnişinin 51. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Akritas Planı’nın uygulanmaya konmasıyla 21 Aralık 1963’ten sonra Baf merkez ile bölge Türk köylerinin, peş peşe Rum saldırılarının hedefi olduğunu kaydetti.

9 Mart 1964 tarihinde gün doğarken Baf Türk bölgesinin, Yunanlı bir albayın yönetiminde, ağır silahlarla teçhiz edilmiş, 2000’i aşkın Rum askeri gücünün saldırısına uğradığını anımsatan Bora, bu saldırıda 120 yeminli Mücahidin yediden yetmişe Türk halkıyla bütünleşerek, Baf’ı kahramanca koruduğunu ve şehrin “Gazi Baf” unvanını kazandığını belirtti.

Bora mesajında “51. yılını andığımız Gazi Baf direnişinde, canlarını feda eden şehitlerimizi ve ebediyete göçen gazilerimizi rahmetle, hayatta olanları şükran ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bora, Kıbrıs Türk halkının varlığının yegâne teminatı ve şehitlerin emaneti KKTC’yi sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığında olan Kıbrıs Türk halkını içten yıkabilmek için dıştan ve içten desteklenen çeşitli uygulamalara asla fırsat verilmeyeceğini de vurguladı.

Bora mesajını, “Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ile Güvenlik Kuvvetlerimizin Kıbrıs Türk halkına sağladığı barış, huzur ve güven ortamının değerinin idrakı içerisinde gelecekten asla endişe duymadan daha mutlu yarınlar için hep birlikte el ele omuz omuza” ifadeleriyle tamamladı.