Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yılmaz Bora, kabulde yaptığı konuşmada, Türk ve Atatürk tarihini benimsemiş, Kıbrıs Türkü’nün bugünlere nasıl geldiğini çok iyi bilen bir kuşak olarak, 21 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası, 15 Kasım KKTC’nin Kuruluş Yıldönümü, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Kıbrıs Türkü’nün Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümlerinde düzenlenen törenlerde, “öğrencilerin ortaya koyduğu değerlerin yayılmasını, okullardaki gençler tarafından benimsenmesini” istediklerini, “ortaya konan değerlerin yaygın bir şekilde anlatılmasından” yana olduklarını ifade etti.

Bora, milli bir eğitim, basın ve ekonomi politikası olmayan bir ülkenin ayakta durmasının zor olduğuna inandıklarını söyledi. Kıbrıs Türkü’nün bağımsız bir devletin “sahibi” olduğunu, bir antlaşma durumunda kurulacak “Birleşik Kıbrıs”ın sahibinin Kıbrıs Türkü olmayacağını, bu nedenle Kıbrıs Türkü’nün tek seçeneğinin “KKTC’nin varlığının sonsuza dek savunulması” olduğunu düşündüklerini de ifade eden Bora, “Bugünkü kuşak, bilgi kirliliği yüzünden zaman zaman yanlış yönlere yönlendirilmektedir” dedi.

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ise, bakanlığın misyonunun, “tarihten gereken dersleri alarak çağdaş normlara ulaşma” yönünde olduğunu ve bakanlığın kullandığı tarih kitaplarındaki değerlere sahip çıkılmasını önemsediklerini ifade etti. TMT’nin mücadele yıllarında ortaya koyduğu mücadelenin ortada olduğunu kaydeden Kemal Dürüst, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılan ve 2009’da revize edilen tarih kitaplarında, “değerlerin çok iyi korunduğu” inancında olduğunu ifade etti.

“Manevi değerler ve tarihi bilinç noktasında zafiyetlerin toplumu çökerteceği bilinci ile hareket” ettiklerini kaydeden Dürüst, milli günlerdeki duyguların her zaman hissedilmesinden yana olduklarını, bugün gelinen noktanın, verilen büyük bir mücadelenin ürünü olduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığı’na da bu noktada büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.