Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, çözüme ulaşmak için görüşmeler sürerken,  Kıbrıs Türk halkını yıldırmaya ve teslim olmaya yönelik çeşitli cephelerden saldırı niteliğinde çabaların da   aralıksız devam ettiğini savundu.

Dernek Başkanı Yılmaz Bora yaptığı yazılı açıklamada, Rum tarafının  “garantiler çağdışıdır” diyerek  çelişkili bir tutumla BM ve AB’yi garantör olarak işaret ettiğine dikkat çekerek, Rum lider Anastasiadis’in  ekrana ve basına yansıyan görüntülerinin  güven vermediğini ifade etti.

Bora, Anastasiadis’in  Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Mustafa  Akıncı’yı cesaretlendirmesinden söz ederek, açıkça  Akıncı’nın da “evet” demediği konularda Türkiye’nin devreye girerek Akıncı’ya “evet” dedirtmesini istediğini ileri sürdü.

Bora, diğer yandan Anastasiadis’in yabancı ülkelerle çeşitli sahalarda antlaşmalar yapmakta ve masada sözde dost addettiği  Akıncı’ya gözdağı vererek baskı altına almaya çalıştığını iddia etti.

Bora, “52 yıldır Kıbrıs Cumhuriyeti’nin eşit ortağı Kıbrıs Türk halkını silah zoru ve terörle dışlayıp Kıbrıs Cumhuriyeti’ni yıkan taraf olarak hala dünyaca Kıbrıs Cumhuriyeti’nin meşru yönetimi olarak tanınması ne uluslararası hukuka ve adalete ve ne de ahlaka uygun olması mümkün değildir. Bunu bazı Rumlar da kabul edip itiraf etmektedirler” dedi.

“DEVLETTEN VE TÜRKİYE’DEN VAZGEÇMEK MÜMKÜN DEĞİL”

“Rumların devamlı suretle Kıbrıs’ta yaşanmış tarihi gerçekleri yalan ve entrikalarla saptırmaya çalışmalarının şaşırtıcı olmadığını” kaydeden Bora, “Rumların sebep olduğu 52 yıllık acı ve gözyaşları ile dolu bir dönemden yeterince ders alan Kıbrıs Türk halkı, haklı ve meşru devletinden ve onun yegane hamisi ve garantörü Anavatanı Türkiye’den vazgeçmesi mümkün değildir. Sonuca siyasi bir çözüm arayanların bu gerçekleri dikkate almaları gerekmektedir” dedi.

Bora, Barış Harekatı’nın sonuçları itibarı ile, Kıbrıs sorununu kalıcı yaşayabilir ve Kıbrıs gerçekleri ile örtüşen siyasi çözüme de kavuşturduğu gerçeğini artık herkesin  kabul etmesi gerektiğini kaydetti.