TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, "gerek sosyal medyada gerekse görsel ve yazılı basında TMT’yi ve Kıbrıs Türk halkının haklı davasını yıpratmaya yönelik açıklamaları ahlaksız ve seviyesizce bulduklarını" belirterek açıklama sahiplerini kınadı.

“Kıbrıs Türklerinin, canlarını ve namuslarını, faşist EOKA terör örgütünden koruyan ve kollayan TMT hakkındaki uydurma itham sahiplerini, tüm Kıbrıs Türk Halkı önünde iddialarını belgeli olarak kanıtlamaya" davet eden Bora, “Şayet kanıtlayamazlarsa ki bizler bundan eminiz, bu güne kadar TMT hakkında yaptıkları tüm mesnetsiz iddialar, yalanlar ve karalamalar için özür dilemelidirler” dedi.

TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora yaptığı açıklamada, son zamanlarda TMT’yi yıpratmaya yönelik ve Milli Mücadele aleyhtarı asparagas haber ve açıklamalar olduğunu savunarak, “Bu manasız ve anlamsız sataşmalar gösteriyor ki, bizlerin Cumhuriyetimize bağlılığımız ve her daim Kıbrıs Türk halkının yanında olmamız rahatsızlık vermektedir” şeklinde konuştu.

Bora, haklara halel gelmemesi, geleceğin güven içinde olması ve karanlık günlere geri dönülmemesi için uğraş vermelerinin, bu uğurda da halkı bilgilendirme çalışmaları yapmalarının "bazı yabancı sermayeli kişileri" rahatsız ettiğini savundu.

Bora, “Bugün bu ahlaksız açıklama sahibi şahsiyetler, euro ve dolar ödemeli yıpratma reklamlarını bile yapabilecek ortamı yıllarca Kıbrıs Türk Halkının TMT çatısı altında vermiş olduğu Milli Mücadele sayesinde olduğu gerçeğini görmemekte ve inkar etmektedirler” dedi.

Bora açıklamasına şöyle devam etti;

“TMT ruhu özgürlüktür. Eseri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizdir. TMT ruhu emperyalist uşaklarına karşı mücadelesini sürdürmektedir. Oynak kalemşorların kimlere kiralandığını ve hangi dış mihraklara uşaklık ettiklerini özgürlük tutkunu halkımız bilir. Yaratmak istedikleri toz dumanda, uşaklık sıfatıyla yitip gitmekten kaçamayacaklar. İt ürür, kervan yürür. Yolumuz Atatürk ışığında özgürlük yoludur. Yabancı emperyalistler istedi diye yolumuzdan dönmeyiz”