Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, New York’taki üçlü zirveyi değerlendirerek, “Kıbrıs Türk halkı için görüşmelerin hiçbir önemi kalmamıştır” dedi.

Konuyla ilgili açıklamasında, New York’taki üçlü zirveye büyük umutlarla gidildiğini ancak beklenen sonucun çıkmadığını söyledi.

“Oysa 48 yıldır neden bir çözüme ulaşılamadı? Bunun üzerinde durmadan ve yeni bir değerlendirme yapmadan soruna siyasi bir çözüm bulma olasılığı her zaman sonuçsuz kalmaya mahkumdur” ifadelerini kullanan Bora, New York’taki üçlü zirveden bir sonuç çıkmadığını dile getirdi.
Bora şöyle devam etti:

“KKTC Başbakanı’nın ‘Kıbrıs Türk halkı Rum’un insafında bir çözüme mahkum değildir’ ve KKTC Başbakan Yardımcısının ‘Koçanlar devletin teminatı altındadır’ sözleri bundan böyle takip edilecek siyasetin doğru ve haklı istikametini belirlemişlerdir. Rum’un tüm beklentisi içten çökeceğimiz inancı ve de oyalama taktiği ile zamana oynadığı çok ve net bir şekilde bir kez daha görülmüştür”

“Kıbrıs Türk halkı için görüşmelerin hiçbir önemi kalmadığını” söyleyen Bora, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs Türk halkı davasının haklılığından aldığı güçle bağımsız devleti ve onun hamisi Anavatanımız Türkiye ile daha güzel bir gelecek için birlik ve beraberlik içerisinde Atatürk’ten aldığı güç ve ilhamla tüm zorlukları da aşarak örnek bir devleti yaratacağına olan inancımızı bir kez daha yineleriz”