Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, KKTC tanınmadan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın müzakerelere dönmemesi gerektiğini belirtti.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora yaptığı yazılı açıklamada, 49 yıldır sürdürülen müzakerelerin, Rumların Enosis ısrarı nedeniyle sonuca ulaşamadığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

“Anastasiadis’in Enosis ile başlayan ve daha sonra Kıbrıs Türk halkını eşit olarak kabul etmediğini ve azınlık olarak gördüğünü ifade eden açıklamaları ortada dururken Türk tarafının yeniden görüşme masasına oturmasının Kıbrıs Türk halkının bunca yıllık haklı ve meşru davasını olumsuz yönde etkileyeceği aşikardır”

Bora, bu gerçekler ışığında nereden ve kimden gelirse gelsin masaya oturmak için yapılan ve yapılacak telkin ve önerilerin kabul edilebilir haklı gerekçeleri olamayacağını belirtti.

Rumların, Girit ve Batı Trakya’da olduğu gibi Kıbrıs Türk halkının Ada’daki varlığına tahammülleri olmadığını kaydeden Bora, “Maddi ve manevi kayıplarımız ortada dururken Cumhurbaşkanı Akıncı’yı bir kez daha samimiyetimizle uyarıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tanınmadan masaya oturmamalıdır.  Kıbrıs Türk halkının beklentisi budur” dedi.