Yeniden Doğuş PartisiTMT Mücahitler Derneğini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, müzakere sürecinden ve özellikle beş ana başlıkta tamamen anlaşmadan harita sunulmasından duydukları rahatsızlığı dile getirerek “Bu haritayı verenler, Denktaş’ın %29,2’yi kabul ettiğini, bu haritanın da %29,2’ye uygun olduğunu söyleyerek algı operasyonu yapıyorlar. Denktaş 29,2 gibi bir oran kabul etmedi. Denktaş’ın kabul ettiği %29 artıdır. Denktaş’ın toprak kriteri de, anlaşma kriteri de bellidir. Kimse yaptığı yanlışlara Denktaş’ı kalkan yapmasın” dedi.

Arıklı kendilerinin yıllardan beri toprak meselesinde tapu kayıtlarına girilerek belgelere ve asıl mal sahipliğine göre toprak düzenlemesi yapılmasını savunduklarını söyleyerek “Nihayet Cenevre’de Türk tarafının masaya 51.000 civarında tapu kaydı koyduğu yönünde haberler alıyoruz. Bundan büyük memnuniyet duyduk.Bu kayıtlara göre hareket edersek Rumlardan alacaklı çıkacağız” dedi.

Arıklı, Kıbrıs meselesinde son sözü Türk Halkının söyleyeceğini belirterek, Halkın kabul etmeyeceği bir anlaşma metni ile halkın karşısına çıkmasınlar” dedi

Toplantıda konuşan TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora YDP’ ye başarılar dileyerek, YDP’ nin milli davaya katkı koyacağına inandıklarını söyledi. Bora, Müzakerelerin bu şekilde devam etmesinden rahatsız olduklarını söyleyerek “Biz özgürlük Mücadelesini Rum’a tekrar teslim olalım diye vermedik. Bu halk dernek kurmakla yola çıktı, sonunda devlet noktasına ulaştı. Bu devleti yıktırmayız. Mücahitler gerektiği zaman mücadeleyi kaldığı yerden devam ettirme kudretine sahiptir” dedi.

YDP ve TMT Mücahitler Derneği yetkilileri gelişmelere göre tekrar bir araya gelme kararı aldılar.