Ceren ERCİH 

Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu’nun konuğu olan Ahmet Boran, KKTC aile yapısını değerlendirdi. Toplumsal konu başlıklarına dikkat çeken Boran, günümüzde insanların yalancı bir mutluluk içerisinde olduklarını kaydetti. Bir millet bir devlet bir ülke kavramı önce aileden başlar diyen sunucu Nazmi Pınar, KKTC’deki aile yapısını Dr. Ahmet Boran’a sordu; 

Boran; “Toplumumuzda bir takım ailelerde bazı yüksek ahlaki değer korunmuş, bazısında kısmen. Eskiden insanlar harpten önce genelde köyde oturuyor herkes teyze kızları, dayı oğullarıyla evleniyordu. Dolayısıyla aile içerisinde bir sorun olsa eşler, birbirlerine iyi davranmasalar da boşanma diye bir şey olmuyordu, bu toplumun dokusuna da aykırıydı. Son zamanlarda vur patlasın, çal oynasın, çok yiyen, çok içen yalancı bir mutlulukta, alkolün ve uyuşturucunun küçük yaşlarda kullanılıyor olması, zina yaşının 13-14 yaşlarına kadar inmiş olmasıyla evlenmeden önce pek çok insanla birlikte olan kişiler tabi ki üç ay sonra boşanıyor, ‘ben senden bıktım’ diyor. Çünkü artık o kadar geniş bir repertuar sahibi ki onu artık orada bağlamak mümkün değil” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

‘Toplumda, ruhsal bir tıkanıklık var. Ruhsal bir anjiyo yapmak gerekiyor. Hiçbir zaman hayatımda negatif olmadım’ diyen Boran homoseksüel ve biseksüellik konularına da değindi ve 12 yaşındaki küçük çocukların, yollarda kendilerini pazarladıklarını öne sürdü. Boran; “Seksüel olarak geçen hastalıklar, normal bir evlilik sürdüren ve asla eşini aldatmamış insanlardan geçmesi mümkün değil. Veya bekar bir insandır, nasibi açılmamıştır ama zina etmez. Zina yoluyla, gayri meşru ilişki ile geçen hastalıklar, homo ya da biseksüellik gerek ülkemizde gerek Türkiye’de var. Cenab-ı Hak insanı çift yarattı bu bağlamda homoseksüellik normal bir şey değildir. İnsanlara süslenmiş, püslenmiş cazibeli hale getirilerek kabul gördürülmüştür. Bu çiftlerin çocuğu olmayacağına göre bir jenerasyon sonra homoseksüeller ve biseksüeller olmayacak. 12 yaşındaki çocuklar yollarda otostop yaparak kendilerini pazarlıyorlar” dedi.