Gamze Pir Baykur

Mağusa’da kendisine olan borcunu ödemediği gerekçesiyle Saffet Kaya’ya zarar vermek için Kaya’nın çalıştığı kaportacı dükkânına tamir için bırakılan arabayı ateşe veren 65 yaşındaki Ali Serin tutuklandı. “Kasti hasar” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılan zanlı Serin, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Borç yüzünden araba yaktı...

Meselenin tahkikat memuru Ersoy Saydağ, zanlı Ali Serin’in 20 Ağustos tarihinde kendisine olan borcunu ödemediği gerekçesiyle Saffet Kaya’ya zarar vermek için Kaya’nın çalıştığı Özyiğit Kaporta isimli dükkanının önüne giderek orada kaporta dükkanına tamir için bırakılan İlkin Cangil’e ait ED 228 plakalı aracın üzerine yanıcı madde dökmek suretiyle ateşe verdiğini ve kasti hasara uğrattığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Saydağ, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Ali Serin’in tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.