Batman'da, Özel İdare Genel Sekreterliği'nde görevli 65 yaşındaki Faris Ege, caddeye attığı boş sigara paketi yüzünden 80 lira para cezası ödedi.Cezayı Vergi Dairesi'ne ödeyen Ege, "Boş bir sigara paketini attım. Sigaranın 5 katı ceza ödedim" dedi.

Batman'da, 26 Ekim'de Milli Egemenlik Caddesi'nde otomobili ile giden Özel İdare Genel Sekreterliği'nde göreli Faris Ege, elindeki boş sigara paketini çöp yerine caddeye attı. Ege, araç kullanırken farkına varmadan elindeki boş sigara paketini caddeye attığını belirterek, "O anda üniformalı polis bana 'Neden paketi attın?' dedi. 'Pardon, özür dilerim' dememe rağmen para cezası yazacağını söyledi. İnanmadım. Tebligat elime ulaşınca şaşırdım" dedi. Üniformalı bir polis memurunun cezası ile karşılaştığını ifade eden Faris Ege, şöyle devam etti:

"İlk defa böyle bir ceza ile karşılaşıyorum. Bana komik geldi. Fakat cezayı ödeyince ağrıma gitti. Keşke o boş sigara paketini atmasaydım. Olan oldu. Vatandaşların ellerindeki atıkları rastgele cadde-sokağa atmamaları gerekiyor. Kolluk kuvvetlerinin atık atan vatandaşa ceza yazabileceğini de öğrenmiş oldum. Bu ceza aracın plakasına değil, kimliğime yazılmalıydı. Tebligat elime geçer geçmez para cezasını Vergi Dairesi'ne yatırdım."