İstanbul'da yaşayan İran uyruklu kadın, çocuklarını alarak kayıplara karışan eski eşini arıyor.

Gaziosmanpaşa Evlendirme Dairesi'nde 1998 yılında İran uyruklu Mehdi Hasanzade Siskilane ile dünya evine giren Zekiye Yıldız, eşinin şiddet uygulamaya başlamasıyla birlikte hayatı karardı. Bu evlilikten Aykut ve Hakan isminde 2 çocuk sahibi olan Zekiye Yıldız, yaşanan şiddet olayının ardından boşanma davası açtı.

Yaşanan o sorunlu günleri anlatan Zekiye Yıldız, "Ben 1998 yılında evlendim. O zaman severek evlendik. 8 Yıl boyunca her şey çok iyiydi. Ama bana her zaman şiddet uygulardı. İran'lı kendisi, polisler kapıya gelip soruyordu, ne yapıyor sana kötü davranıyor mu diye soruyorlardı, kötü davranmıyor diye gönderiyordum polisleri. Korkuyordum bana bir şey yapar diye" şeklinde konuştu.

2005 yılında mahkeme kararı ile ayrıldıklarını belirten Yıldız, "2005 yılında ayrıldık. Mahkemeye girmeden önce bana dışarıda söylediği söz, "eşya istemeyeceksin, nafaka istemeyeceksin, çocukları istemeyeceksin, hiçbir şekilde mahkemede benden talep de bulunmayacaksın" dedi. Mahkemede hakim "sen nasıl bir annesin, çocuklarını istemiyorsun" diyerek kızdı bana. Velayeti de babaya verdi. Baba istediği için öyle oldu. Velayet tehditle elimden alındı" diye konuştu.

"MOTOSİKLET KAZASINDAN 1 GÜN ÖNCE BARIŞMIŞTIK"

Mahkeme kararı ile boşandıktan sonra çocuklarını görmekte zorlandığını dile getiren Zekiye Yıldız, yaşadığı motosiklet kazasından bir gün önce eşi ile barıştıklarını ve tekrar evlenme kararı aldıklarını söyledi. Yaşanan motor kazasından da eşini sorumlu tutan Yıldız, "Ben kaza geçirdim, 2005 yılında. Sefaköy E-5 karayolunda. Motordan düşerek sürüklendim. Eşim telefon açtı bana "neredesin" dedi. Şirinevler'deyim dedim. "Çabuk eve gideceksin" dedi. Eğer dedi "zamanında eve gitmesen sana o çocukları göstermem" dedi. Ben de korktum, hava yağmurluydu. Çabuk gideyim eve yetişeyim diye. Aynı işyerinden bir arkadaşımla motorun üzerindeydim. Hız yaptık yağmurlu havada. Yerlerde sürüklendim. Ağzım burnum parçalandı. Kaza yapınca, 2006 yılında hastanede yatıyorum. Arıyorum bana çocuklarımı getir diye. Aşağı yukarı 5 yıl yanımda kaldı, daha sonra çocukları aldı götürdü. 2010 yılından beridir çocuklarımı göremiyorum" dedi.

Yıldız, motor kazasından 1 gün önce barıştıklarını ve tekrar evlenme kararı aldıklarını ancak motor kazası ile İran uyruklu kocasının kararını değiştirip evlenmekten vazgeçtiğini söyledi. Talihsiz kadın çocuklarına kavuşacağı günü bekliyor.