Haluk Doğandor

Tatil günlerini okulun tadilatı için harcayan Alsancak İlkokulu Müdürü Özbay Palaz, kısa sürede okulu için oldukça faydalı işler gerçekleştirdi. Karşıyaka İlkokulu Müdürlüğü’nden, Alsancak İlkokulu Müdürlüğü’ne atandığı ilk günden itibaren okulunda çalışma başlatan Özbay Palaz, önce okula bir sınıf, öğretmen odası, müdür odası ve öğretmen tuvaletlerini kazandırdı. Okulun ön ve arka kısmında parke taşlarını kullanarak düzenlemeler yapan Palaz, bizzat inşaat işlerinde de çalıştı. Geçtiğimiz Cumartesi günü okulu için gelen parke taşlarını, okul aile birliği üyesi Cahit Akın’la birlikte indiren Özbay Palaz ile bir sohbet gerçekleştirdik.

Çocuklarımız her şeye layıktır

Oldukça başarılı ve sevilen bir müdür olan ve geçtiğimiz yıl emekliye ayrılan Alsancak İlkokulu Müdürü Fatma Öztabay’dan bayrağı aldığını söyleyen Palaz, eğitimin tamamen “sevgi ve aşk” olduğunu ifade etti. “Önce mesleğinizi ve çocuklarınızı seveceksiniz” diyen Palaz, “Çocuklarımızı bu topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu. Palaz, çocukların her iyi şeye layık olduklarını söyledi.

Okul aile birliği ve iş adamlarının katkısı

Tayin olduğu yaz aylarından beri çalıştığını ve okulu yeni sezona hazırlamak için gayret gösterdiğini belirten Özbay Palaz, okul aile birliği üyeleri ile bölgede bulunan iş adamlarının da desteğini aldığını ifade etti. Palaz, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sadece on bin lira katkı aldıklarını, geri kalan harcamalarını okul aile birliğinin çalışmaları ve yardımsever insanların katkılarıyla karşıladıklarını söyledi ve onlara teşekkür etti.

Başka planlarımız var

Okul bahçesi içerisine inşa ettikleri iki katlı binanın alt katını sınıf olarak, üst katını ise öğretmen ve müdür odası olarak değerlendirdiklerini ifade eden Okul Müdürü Özbay Palaz, aynı binada öğretmen tuvaletleri ile okul kantini için de yer yaptıklarını söyledi. Yeni sınıf ile öğretmen ve müdür odalarının mefruşatını da yardımlarla donattıklarını ifade eden Palaz, gelecek yaz tatili için başka planları olduğunu da ifade etti.

yeni-sinif.jpg