Suna Erden

Girne-Karaoğlanoğlu bölgesinde faaliyet gösteren Moon Rose isimli tatil köyü dün gece sabaha karşı soyuldu. Soygun, otel çalışanı ile eski çalışanı tarafından planlanırken, patronları Salih Aygın’a tuzak kuran Pakistan uyruklu çalışanlar ile onlarla birlikte hareket eden bir şahıs kasada bulunan binlerce lirayı ve patrona ait aracı çalarak kayıplara karıştı. Meydana gelen olayın ardından sırra kadem basan soyguncular gece geç saatlere kadar yapılan aramalara rağmen bulunamadı. Soyguncuların çaldıkları aracı bir yere saklayıp yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a kaçmış olabilecekleri öne sürüldü. Çalışanlarının kurduğu tuzakla darp edilip soyulan Salih Aygın yaşananları Star Kıbrıs’a anlattı. Aygın, “Ellerimi, kollarımı bağlayıp bıçak zoru ile kasanın şifresini aldıktan sonra beni bayılttılar” dedi. Olayda soyguncuların saldırısına uğrayan otel çalışanı Carol Tangayev de hayatının şokunu yaşadığını söyledi. 

İŞÇİ TUZAĞI 

Karaoğlanoğlu bölgesindeki Moon Rose isimi tatil köyünde dün gece akıl almaz bir soygun olayı yaşandı. İddialara göre gece saat 02.00 sıralarında meydana gelen soygun olayı şöyle gerçekleşti: Mone Rose’de çalışan Pakistan uyruklu üniversite öğrencisi bir şahıs, gece saatlerinde patronu Salih Aygın’ı telefonla arayarak soygun olduğunu söyleyip depoya çağırdı. Çalışanlarının ihbarı üzerine evinden kalkıp otele giden Salih Aygın, soyulduğu öne sürülen depoya inince beklemediği bir manzara ile karşılaştı. Depoda Aygın’ı bekleyen çalışanı ve onunla birlikte hareket eden başka iki şahıs Aygın’a saldırıp etkisiz hale getirdi. 

ELLERİNİ KOLLARINI BAĞLADILAR 

Aygın’ı darp eden üç saldırgan daha sonra ellerini ve kollarını bağladı, ağzına pamuk tıkayıp bağırmasını engellemek için bantladı. Bu esnada depodan gelen sesler üzerine otel çalışanı Carol Tangayev de bakmaya gitti. Soyguncular, depoya gelen Tangayev’i de darp edip, bayıltıp ellerini ve kollarını bağladıktan sonra onun da ağzına pamuk koyup bantladı. 

KASAYI SOYUP ARABAYI ALDILAR 

Soyguncular daha sonra Aygın’ın boynuna bıçak dayayıp otelde bulunan kasanın şifresini istedi. Bıçak zoruyla şifreyi alan soyguncular, Aygın’ı da bayılttıktan sonra kasada bulunan 65 Bin TL, 800 Sterlin, bin 500 Amerikan doları, bin Euro parayı aldı. Kasadan paraları alan soyguncular otel önünde park halinde bulunan Aygın’a ait NP 883 plakalı araç ve içerisinde bulunan 2 adet cep telefonunu çalarak kayıplara karıştı. 

Soyguncular para ve arabayı alıp olay yerinden uzaklaşırken kendisine gelen otel çalışanı Tangayev ellerini çözmeyi başardı ve patronu Aygın’ı da çözerek kurtardı. Ellerindeki ve kollarındaki iplerden kurtulan Aygın hemen polisi arayarak olayı bildirdi. 

SOYGUNCULAR GÜNEY KIBRIS’A MI KAÇTI? 

Girne Adli Şube Ekipleri ve Cürümleri Önleme Şubesi olay yerine giderek soruşturma başlattı. Meydana gelen olayın ardından sırra kadem basan soyguncular gece geç saatlere kadar yapılan aramalara rağmen bulunamadı. Soyguncuların çaldıkları aracı bir yere saklayıp yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a kaçmış olabilecekleri öne sürüldü. 

AYGIN, “BIÇAK ZORUYLA ŞİFREYİ ALDILAR” 

Öte yandan Star Kıbrıs’a konuşan Salih Aygın, olayın gece saat 02.00’da meydana geldiğini ifade ederek şunları söyledi: “Otelde çalışan şahıs beni arayarak soyulduğumuzu söyledi. Bunun üzerine evden kalkıp otele geldim ve soyulduğu söylenen ambara indim. Ambara indiğimde üç kişi bana saldırdı, darp edip ellerimi kollarımı bağladı ve ağzıma pamuk koyup bantladı. Bu esnada çalışanım Carol Tangayev depoya geldi ve saldırganlar onu da darp edip, ellerini, kollarını bağlayıp bayıltarak yanıma bıraktı. Üç kişi olan soyguncular bıçakla tehdit edip benden kasanın şifresini aldı. Daha sonra beni de bayıltıp gittiler. Sabaha karşı ben ve çalışanım kendimize geldik. Çalışanın ellerindeki bağcıklardan kurtulup beni de çözdü ve daha sonra polisi aradık. Kasaya baktığımda ise ne varsa aldıklarını gördüm. Ayrıca otel önünde park halinde bulunan aracımı da almışlar. “ 

HAYATIMIN ŞOKUNU YAŞADIM 

Tatil Köyünde temizlikçi olarak çalışan Carol Tangayev ise yaşadıkları karşısında şoka uğradığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bağırmaları duyup depoya indiğimde patronu gördüm, üç kişi benim ellerimi ve ayaklarımı bağladı. Bağırmayalım diye ağzımıza bir şeyler koyup bantladılar, bayıltarak kaçtılar. Sabah saat 05.30 sıralarında kendime gelerek, kendi imkânlarım ile kurtuldum, hemen Salih bey’in kardeşi Hüseyin beyi arayarak yardım istedim.”