Suna Erden

İş adamı olarak kendisinin tanıtan, kız arkadaşı ile kaplıca otele yerleşip, iki hafta boyunca en iyi odada kalan, en pahalı yiyecek ve içecekleri alan iki uyanık 4 bin 500 TL’lik tatili bedavaya getirdi 

Tatlısu bölgesinde faaliyet gösteren Kaplıca tatil köyü, tatilini bedavaya getirmek isteyen iki uyanık tarafından dolandırıldı. Nişanlısı olduğunu iddia ettiği Tuğçe Dülger isimli kadın ile birlikte 7 Ağustos tarihinde Kaplıca otele gelen Hüseyin Güllü, kendisini Londra’da yaşayan bir iş adamı olarak tanıttı. 15 gün süre ile otelde kalan, en iyi odada konaklayan ve en pahalı menülerden yiyecek seçen iki uyanık, yalan vaatlerle otel görevlilerini kandırıp, 4 bin 500 TL tutarında masraf yaptıktan sonra tek kuruş ödemeden otelden çıkıp gitti. 

Star Kıbrıs’a konuşan otelin Resepsiyon Amiri Havva Tuncay, “Onlar otelin en iyi odasına yerleştirdik. İlk etapta para talep etmedik. Günde üç öğün yemeklerini yediler, en pahalı içecekleri istediler. Bir süre sonra kandırıldığımızı anlayıp ücret talep edince ellerini kollarını sallayarak çıkıp gittiler” dedi. 

İlk kez böyle bir şey yaşadığını ifade eden Havva Tuncay,4 bin 500 TL masraf yapıp tek kuruş ödemeden otelden çıkıp giden Güllü ile Dülger’e yasal işlem yapılamadığını ifade ederek, “Bu kadar kolay mı?. O zaman herkes gidip yesin, içsin parasını ödemeden çıkıp gitsin” şeklinde konuştu. 

TEK KURUŞ DAHİ ÖDEMEDEN MUAZZAM TATİL 

Kaplıca oteli dolandıran Hüseyin Güllü ile Tuğçe Dülger isimli iki şahıs 7 Ağustos tarihinde otele yerleşti. Otele kiralık araçla gelen iki uyanık en güzel odayı seçip orada kaldı. Otel görevlileri ilk etapta ücret talep etmedi ancak aradan birkaç gün geçince hesaplarını kapatmaları konusunda çifti uyardı. 

Bu uyarının hemen ardından Güllü’ye araç kiralayan şirketin otele adam göndererek parasını ödemediği için kiralık aracı aldırtması otel görevlilerini harekete geçirdi. Otel görevlileri Hüseyin Güllü’ye bir haftalık hesapları olduğunu, ödemesi gerektiğini, ödememesi halinde çıkmak zorunda olduklarını söyledi. 

Güllü, Londra’dan hesabına para yattığını, çekebilmesi için süre gerektiğini söyleyip otel görevlilerini birkaç gün daha oyalayarak tatilini uzattı. Otelde 15 gün kalan, en güzel odayı seçip, her şeyin en iyisini alan iki uyanık 4 bin 500 TL masraf yapıp, tek kuruş ödemeden otelden çıkıp gitti. 

İŞ ADAMI OLDUĞUNU SÖYLEDİ, VAATLERLE TATİL YAPTI 

Resepsiyon Amiri Havva Tuncay, otelin en güzel odasında kalan, en pahalı içkileri ve en pahalı menülerden yemek seçen çiftin kendilerini nasıl dolandırdığını anlattı: 

“Hüseyin Güllü ile Tuğçe Dülger 7 ağustos tarihinde otele gelip, iki hafta kalacaklarını söyledi ve en güzel odayı istedi. Onlar otelin en iyi odasına yerleştirdik. İlk etapta para talep etmedik. Günde üç öğün yemeklerini yediler, en pahalı içecekleri istediler. Bir haftaya yakın süre geçince ben ücret ödemeleri gerektiğini söyledim. Hüseyin Güllü, Londra’da yaşayan bir iş adamı olduğunu ve banka kartına para yattığını, hesaba geçmesi için 3 gün beklemesi gerektiğini söyledi. Bu arada kiralık araçla otele gelmişlerdi. 

Şirket adam gönderip aracını aldırtınca iyice şüpheye kapıldım ama belki bir haftalık masraflarını öder diye bekledim. Aradan üç gün geçince tekrar hesabını hatırlattım.15 gün olduğunu, şimdiye kadar ücret ödemediklerini belirterek, hesabı ödememeleri halinde otelde çıkmaları gerektiğini söyledim. 

ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK ÇIKIP GİTTİLER 

“Onlar yine ödeme için müsaade isteyince, kimlik kartlarını resepsiyona bırakmaları halinde süre vereceğimi söyledim. Ancak onlar kimlik kartlarının olmadığını söyledi. İyice şüphelenince 15’inci gün polisi aradık. Polis otele geldi, onlarla konuştu. Güllü, parayı ödeyeceğini ancak bankada sorun çıktığını yineledi. Biz ödeme yapmadan daha fazla otelde kalamayacaklarını söyledik. 

Güllü ile nişanlısı olduğunu söylediği Tuğçe Dülger isimli kadın otelde çıkıp gittiler. Polis, alacak verecek meselesi olduğunu, mahkemeye verebileceğimizi ancak adli bir işlem yapamayacaklarını söyledi. Bizi dolandıran çiftin bazı eşyaları otelde kaldı. Kalan eşyaların arasında Tuğçe Dülger’e ait bir pasaport ve kimlik ile giriş vize kâğıdı bulduk. 

Pasaportun süresi 2014 yılında bitmiş ve isim hanesinde Tuğçe Köroğlu yazıyor. Vize kâğıdında ise soyadı Dülger diye yazılmış. Bana göre, bunlar organize çalışan ve insanları dolandıran bir çift. Kim bilir kimleri dolandırdılar.” 

NE GÜZEL DÜNYA 

İlk kez böyle bir şey yaşadığını ifade eden Havva Tuncay,4 bin 500 TL masraf yapıp tek kuruş ödemeden otelden çıkıp giden Güllü ile Dülger’e yasal işlem yapılamadığını ifade ederek, “Bu kadar kolay mı?. O zaman herkes gidip yesin, içsin parasını ödemeden çıkıp gitsin. Mesele bir restorana gidip yemek söylersiniz, yedikten sonra ödeme yaparsınız. Bundan böyle herkes gidip yemeğini yedikten sonra parasını ödemesin. Nasıl olsa bir cezası yok” dedi.