TC Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, temaslarda bulunmak üzere 10-12 Kasım'da Belçika'nın başkenti Brüksel'e ziyaret düzenleyecek.

AB Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, AB Bakanı Bozkır, 11 Kasım'da Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 75. Toplantısı'na Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Avrupa Komisyonu üyesi Johannes Hahn ile katılarak, açılış konuşması yapacak.

Bozkır, ayrıca Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AB'nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Johannes Hahn, Enerji Birliğinden sorumlu Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Dijital Tek Pazardan sorumlu Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Andrus Ansip, Sağlık ve Gıda Güvenliğinden sorumlu Komisyon Üyesi Vytenis Andriukatis ile ayrı ayrı görüşmeler yapacak. Bozkır, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu Başkanı Gianni Pitella ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Bakan Bozkır, 12 Kasım'da Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile görüşecek ve Avrupa Parlamentosu Türkiye'nin Dostları Grubu üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya gelecek. AB Komisyonu tarafından düzenlenen "Genişleme Sürecinde Kamu Yönetimi Reformunun Güçlendirilmesi" konulu konferansta bir konuşma yapacak olan Bozkır, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Brüksel Ofis binasının açılışına katılacak.

Açıklamada, yeni AB Komisyonu'nun 1 Kasım 2014 tarihinde göreve başlamasının ardından AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın AB Komiserleri ile Brüksel'de yapacağı ilk temaslarında Türkiye'nin AB katılım müzakereleri başta olmak üzere Türkiye-AB ilişkilerinin kapsamlı olarak ele alınacağı ifade edildi.