Bozkır, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dünyada terörle mücadeleyi en fazla yapan ülkenin Türkiye olduğunu, Türkiye'nin 30 yıllık tecrübesi bulunduğunu belirten Bozkır, şöyle konuştu:

"Şunu söylüyoruz, biz temel hak ve özgürlüklerimizi daha da geliştirdik. Avrupa'ya da diyoruz ki; sen bizi örnek al, bu mücadelede temel hak ve özgürlükleri kısıtlayarak değil, bizim yaptığımız gibi, mümkün olduğu kadar onları hayatta tutarak gidebilirsin. İdam cezasını geri getirme' diyoruz. Biz 30 bin insanımızı kaybettiğimiz ortamda idam cezasını kaldırdık, bütün kanunlarımızı değiştirdik, reformlar yaptık. Bu çözüm sürecini ortaya koymakla da terörle mücadelede önemli adım attık. Sen şimdi AB olarak, burada radikalizm varsa, İslamafobi varsa, bunun çözümünü bulmak için Türkiye ile işbirliği yapman lazım, Türkiye gibi bir ülkeyle sen bunu çözebilirsin. Bizi dışlayarak değil, bizi içinize alarak, birlikte hareket ederek, AB'nin Hristiyan kulübü olmadığını göstererek bunu yapabilirsin. Türkiye'nin bu konuda önemli tecrübeleri var. Bunları paylaşarak, bunun çözümünde önemli katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz."

Bozkır, yeni yıla girilen bugünlerde yaptığı ziyaretlerin önemine işaret ederek, "Perşembe günü Brüksel'e gidiyoruz, orada çok önemli görüşmelerimiz olacak. Davos'ta, Londra'da, Başbakanımız ve benim önemli görüşmelerimiz olacak. Hafta sonu Viyana'dayım, sonra İspanya'dayım. Türkiye'nin önemi bence çok daha fazla ortaya çıkmıştır" diye konuştu.