AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Fransa'da mizah dergisine yönelik saldırının gerçekten büyük üzüntü yarattığını belirterek, "Bu menfur saldırıda 12 kişinin hayatını kaybetmesi, uzun zamandır dile getirdiğimiz, radikalizme yönelik gelişmelerin nelere mal olabileceğinin göstergesini teşkil ediyor" dedi.

Bozkır, Fransa'nın Başkenti Paris'te haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik düzenlenen saldırı ile ilgili Parlamento'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bu saldırının gerçekten büyük üzüntü yarattığını belirten Bozkır, şöyle konuştu:

"Bu menfur saldırıda 12 kişinin hayatını kaybetmesi, uzun zamandır dile getirdiğimiz, radikalizme yönelik gelişmelerin nelere mal olabileceğinin de bir göstergesini teşkil ediyor. Tabiatıyla terörizm ve radikalizm son dönemlerde insanlığın baş belasıdır. Bu iki çok tehlikeli unsurla da bütün ülkelerin, halkların mücadele etmesi gerekir. Türkiye olarak bu tür radikalizmden ve terörizmden en fazla zararı görmüş bir ülke olarak, uzun zamandır ikazlarımızı, bunun sonuçlarının neler olabileceğine dair görüşlerimizi dile getirmekteydik. Bu çok üzücü hadisenin inşallah, tüm batı camiası için emsal olması ve birlikte alacağımız tedbirler için de bir adım teşkil etmesini ümit ediyoruz. AB Bakanı olarak, Fransa hükümetine ve halkına üzüntülerimi ve hayatlarını kaybeden Fransa vatandaşları için başsağlığı dileklerimi iletiyorum. İnşallah böyle menfur olayların da tekrar etmemesini temenni ediyorum."

Bozkır, "Bu saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Avrupa'da özellikle İslamafobiye yönelik tepkiler var, İslam karşıtı gösteriler var. Bu tür saldırıların bunları daha da körükleyeceğini düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Ben henüz, kimin üstlendiğini veya saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini bilmediğim için, bir anlamda geleceğe yönelik yorum yapmak istemiyorum. Belli oldukça, gelişmeler ortaya çıktıkça birlikte değerlendiririz" yanıtını verdi.