Volkan Bozkır’a, GAÜ Senatosu tarafından “Fahri Doktora” unvanı verilecek. Bozkır GAÜ’de “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler” konulu bir de konferans verecek.

BU AKŞAM GELİYOR

Enformasyon Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır KKTC’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Bozkır, bu gece saat 22.40’ta adaya gelecek ve temaslarına yarın başlayacak.

Volkan Bozkır yarın ilk önce Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından saat 10.00’da, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından saat 10.45’te, Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından da saat 11.30’da kabul edilecek.

Bakan Bozkır, Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile saat 12.00’de bir araya gelecek. İki bakan görüşmelerine çalışma yemeğinde de devam edecek.

Bozkır, temasları çerçevesinde Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren ve Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile de görüşecek. Bu görüşme saat 14.45’te Cratos Otel’de gerçekleşecek.

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’a saat 16.00’da Girne Amerikan Üniversitesi Senatosu tarafından “Fahri Doktora” unvanı takdimi yapılacak.

Bozkır, burada GAÜ öğrenci ve akademisyenlerine yönelik “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler” konulu bir konferans verecek.

Konuk bakan Bozkır, Bayrak Radyo Televizyonu’nda da saat 18.00’de yayınlanacak “Günlük” programına mülakat verecek.

Türkiye AB Bakanı Bozkır, temaslarının ardından ülkeden ayrılacak.