British University Of Nicosia’dan verilen bilgiye göre, bugün saat 14.00’da ilki düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’ne, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özok, Rektör Vekili Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, Mütevelli Heyeti Üyesi Fatma Özok, Mütevelli Heyeti Üyesi Yrd. Doç.Dr.Ersan Berksel ve Asiye Berksel, Mütevelli Heyeti Üyesi Salih Coşar ve eşi Ayşe Coşar, Bun Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Barış Öztürk, Sivil Savunma Teşkilat Başkan Yardımcısı Hakan Büyükçulha, Sivil Savunma Teşkilatı Girne Bölge Müdürü İbrahim  Çağlar ve Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker, akademik personel, öğrenciler ve aileler katıldı.

Tören, Meral Akıncı’nın “Beyaz Gömleklilerin Günlük Yaşamla Buluşması” adlı konuşmasıyla başladı.

BUN Rektör Vekili ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu ise günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Harutoğlu, bundan sonraki hayatlarında beyaz önlük giyecek öğrencilerin çok özveri gerektirecek  bir yola girdiklerini söyledi.

Harutoğlu, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Anestezi,  Hemşirelik ve Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu’nun birinci sınıf öğrencilerini bu meslekleri seçtikleri için kutladı.