HD stüdyo açılışını 15 Kasım’da yapan, alt yapı hazırlıklarının ardından 25 Aralık’ta test yayınlarına başlayan BRT’nin, 12 Şubat’tan itibaren resmen HD yayına başlayacağı bildirildi.

BRT Müdürü Mete Tümerkan, konuyla ilgili açıklamasında, izleyicinin daha kaliteli bir ekranla buluşacağını belirtti, ikinci bir HD stüdyonun da yapımına başlanacağını bildirdi.

Tümerkan, “HD yayını KKTC’de bir ilk. Güney Kıbrıs’ta PİK dahil HD yayınlara başlamadı. Ancak BRT’nin TRT ile yaptığı işbirliği çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin katkıları ile ciddi bir dönüşüm yaşanıyor” dedi.

HD yayın konusunda çalışanlara yönelik eğitim çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Tümerkan, “Deneme yayınını tamamen full HD yayına döndürdükten sonra uydudan HD alıcısı olanlar BRT1’i HD olarak izlemeye başlayacaklar. Karasal-dijital yayından da HD olarak izlenebileceğiz. Öte yandan karasal yayında BRT1 HD olmadan da izlenebilecek. Aynı şekilde uydudan da bir süre daha BRT normal izlenebilecek” diye konuştu.

Tümerkan, “BRT’de bu stüdyonun devreye girip, Full HD yayının başlamasının ardından ikinci bir stüdyo daha yapacağız. Yapılan HD stüdyomuzun paralelindeki stüdyoyu da yenilemek suretiyle ikinci bir stüdyo daha devreye koyacağız. Böylece HD stüdyoyu yedekleyeceğiz. Hedefimiz Mayıs ayı sonuna kadar o stüdyoyu da tamamlamak” diye ekledi.

BRT 2’de de yenilikler yapılacağını belirten Tümerkan, BRT 2’nin şu anda BRT 1’in kullandığı altyapıya aktarılacağını söyledi.