Son günlerde yağan şiddetli sağanaklardan BRT de nasibini aldı.

Öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur BRT binasını tehdit ederken, kurum çalışanlarının sosyal medya aracılığı ile duydukları endişeyi paylaştıkları gözlemleniyor.

BRT çalışanları Facebook ve Twitter aracılığı ile paylaştıkları yorum ve fotoğraflar ile yaşananları anlatıyor.

Yapılan yorum ve paylaşılan fotoğraflarda BRT binasının dışında ciddi miktarda su biriktiği görülmekte.

Çalışanlar bina içerisinde de su birikmeye başladığını ve her yerden içeriye su geldiğini söylüyor.

"Dışarıda yağmur durdu, içeride devam ediyor" şeklinde olayı mizahi bir biçimde eleştiren çalışanlar yayının risk altında olduğuna da dikkat çekiyorlar.

Yayını sağlayan kabloların geçtiği yer altı kanallarını da su bastığı ve suyla dolu olduğu ifade edilirken, suyun elektrik kablolarına ulaşması halinde yaşanacaklardan korkuluyor.

BRT çalışanları bu durum karşısında kimsenin önlem almamasını da eleştirirken, kurum yönetiminden kimsenin "ortalıkta" olmadığını da belirtmekte.

Çalışanlar, başta kurum müdürü Mete Tümerkan olmak üzere yetkili hiç bir ismin durum tesbiti ve önlem için bir şey yapmadığını söylüyor.

Ayrıca, bir süredir yapımı devam eden ve kullanımının kimde olacağı da tartışılan yeni stüdyonun da su baskınından nasibini aldığı iddia edildi.

Çalışanlar sosyal medyadaki hesaplarında "her konuda olduğu gibi BRT sel baskınında da sahipsiz kaldı" yorumunda birleşti.

15-10-2014-03-44-53141100.jpg