BRT’den yapılan açıklamaya göre, kurum, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 7 cumhurbaşkanı adayını, 16 Nisan  Perşembe akşamı yayınlayacağı özel programda halkla buluşturacak.

Adaylar ve temsilcileri Bayrak radyosundan da halka seslenecek.

Adaylar, Bayrak Radyosu’nda hafta içi her gün 08.10’da başlayan Günün Panoraması programında seçmenlerine projelerini anlatma fırsatı bulacak.

BRT yetkilileri program öncesinde aday temsilcileriyle bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.Toplantıda, adayların hangi programa hangi sırada çıkacağı belirlendi.

Özel yayın diğer kanallara da açık olacak.

BRT Müdürü Mete Tümerkan yayınlanacak özel yayın ve varılan mutabakatla ilgili açıklamada bulundu.

TÜMERKAN: “TÜM ADAYLARA DENGELİ VE EŞİT  MESAFEDE DURACAĞIZ”

BRT Müdürü Mete Tümerkan, Cumhurbaşkanı adaylarının katılımına 14 sabah programı, 14 öğle kuşağı ve 7 akşam kuşağını açtıklarını belirtti.

30 Mart Pazartesi’nden itibaren Sabah Rotası programına her gün bir adayın çıkacağını ifade eden Tümerkan, 12-13 programına ise aday veya temsilcisinin katılabileceğini kaydetti.

Tümerkan, akşam “prime time”da ise 7 adayın çıkabileceği farklı programlar önerdiklerini, bu kapsamda 21.00-23.00 saatleri arasında “Basın Odası” adı altında düzenlenecek ve her adayın bir kez çıkacağı programda gazetecilerin sorularının yanıtlanacağını söyledi.
                                              
7 adayın katılacağı büyük buluşmanın ise 16 Nisan Perşembe akşamı BRT ekranlarında olacağını belirten Tümerkan, söz konusu yayını tüm özel kanallara açacaklarını ve onların da alıp yayınlayabileceğini kaydetti ve “böylelikle herkese açık bir yayın yapmış olacağız” dedi.

Tüm aday ve aday temsilcilerine BRT kurumuyla yakın çalışma içerisinde oldukları için teşekkürlerini sunan Tümerkan, BRT olarak tüm adaylara dengeli ve eşit  mesafede duracaklarını kaydetti.