ÖZGÜRGÜN

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK), Kıbrıs Türk halkının ulusal çıkarlarının korunmasında oluşturulan birlik ve beraberlik ruhu ile hedefe kilitlenmenin başarıya ulaşmada ne denli önem taşıdığının en somut göstergesi olduğunu belirtti.

Özgürgün, BRTK’nın 52. kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Özgürgün mesajında şöyle dedi:

“25 Aralık 1963 tarihinde, yokluklar içinde bir avuç Mücahit’in olağanüstü gayretleri ile ses veren Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, 52. kuruluş yıldönümünü kutlarken, yarım asrı aşan sürede Kıbrıs Türkü’nün varlık mücadelesinin ‘Bayrağını’ hep yukarılarda tutanları, o zor günlerde Kıbrıs Türkü’nün hayati gereksinimini saptayan ve gereğini yapan fedakâr Mücahitleri saygı ile selamlar, hayatta olmayanları rahmetle anarım.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, ulusal çıkarlarımızın korunmasında oluşturulan birlik ve beraberlik ruhu ile hedefe kilitlenmenin başarıya ulaşmada ne denli önem taşıdığının en somut göstergesidir.

Kıbrıs Türkü, bu topraklarda özgürlük ve egemenlik mücadelesini tek yumruk olarak kazanmıştır. Kıbrıs Türk halkının zor koşullar altında verdiği varlık mücadelesi tarihe nasıl kahramanlık destanı olarak geçmişse, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun kuruluşu ve sonrasındaki gelişmeleri de ülke yayıncılık tarihine başarı öyküsü olarak yazılmıştır.

Temennim, BRT çalışanlarının yasal güvence ile huzura kavuşması ve kurumun evrensel yayıncılığın yanı sıra, demokrasimize katkı sağlayacak yayınlarında kuruluş misyonundan ödün vermeden hizmetlerini sürdürmesidir.”